Op woensdag 14 maart staken de leraren van het basisonderwijs uit de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Kinderen die niet naar school kunnen hoeven zich echter niet te vervelen op deze dag. Het Scheepvaartmuseum geeft de hele dag gratis toegang voor kinderen uit het basisonderwijs. Elke begeleider mag (in aanwezigheid van een kind van 4-12 jaar) ook gratis naar binnen!
Er is veel te beleven in het museum voor kinderen van allerlei leeftijden. Het Leven aan boord is een interactieve tentoonstelling opgezet als een levensgroot bordspel. Klim op van matroos tot kapitein! In Het verhaal van de walvis (speciaal voor kinderen 6+) leer je alles over dit bijzondere zoogdier. In Zie je in de Gouden Eeuw vertellen mensen uit een bijzondere tijd hun bijzondere verhalen, speciaal voor kinderen vanaf 10 jaar.

Kijk- en ontdektocht Gamechangers
De hele dag kunnen kinderen mee met de leuke Kijk-en ontdektocht door de tentoonstelling Gamechangers over maritieme innovaties. De expositie voert de bezoeker mee langs meer dan 25 van de mooiste, spannendste en vreemdste innovaties uit de Nederlandse maritieme geschiedenis. Deelnemers aan de Kijk- en ontdektocht maken bovendien kans op een verrassing.

Dare to Discover - A VR Journey
De spectaculaire VR tijdreis getiteld Dare to Discover - a VR Journey voert de bezoeker terug naar de Gouden Eeuw. Tijdens de reis maakt de bezoeker een vlucht over de historische haven van Amsterdam en ervaart hij hoe dit gebied zich in een razendsnel temp ontwikkelt tot een bedrijvige haven. De VR (aan boord van het VOC-schip 'Amsterdam') is deze dag ook voor iedereen toegankelijk. Om zeker te zijn van een plek, moeten bezoekers vooraf een gratis ticket reserveren.

Bezoek het VOC-schip
Verder kan iedereen natuurlijk zelf ronddwalen op het VOC-schip 'Amsterdam'. Lading hijsen, kanonnen afvuren of door het ruim kruipen, de bezoeker ervaart zelf het leven aan boord van een schip uit de 17e eeuw.

Het Scheepvaartmuseum
Het Scheepvaartmuseum laat zien hoe de zee de Nederlandse cultuur heeft bepaald. In prikkelende, interactieve tentoonstellingen ontdekt de bezoeker 500 jaar maritieme geschiedenis.

Kijk op de website voor meer informatie: www.hetscheepvaartmuseum.nl.

VorigeNederland 100 vrouwelijke hoogleraren rijker
VolgendeGratis inspiratieavond voor leerkrachten in NEMO Science Museum
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter