Tegenwoordig maken veel bedrijven gebruik van payrolling. Ook in het onderwijs wordt dit steeds vaker gebruikt. Payroll houdt in dat de loonadministratie en juridische risico's door de werkgever uitbesteed worden aan een derde partij. Werknemers staan niet (meer) direct op de loonlijst. Juist op scholen lijkt deze vorm van werkgeverschap ideaal. Lees hier meer over waarom payrolling en onderwijs zo'n goede combinatie is.

Payroll in het onderwijs

Voor scholen is het hartstikke handig om de salarisadministratie uit te besteden. Geen last meer van die enorme rompslomp. Vooral bij tijdelijke contracten kan de administratie een heel gedoe zijn. Bovendien moet je precies op de hoogte zijn van alle regels. Door payrolling is het niet meer nodig dat iedere school of scholengemeenschap een eigen loonadministratie bijhoudt. Dat scheelt weer in personeel en kosten. Zo kan de school zich focussen op het onderwijs.

Flexibel werken in het onderwijs

Tijdelijke contracten en flexwerken komen veel voor in het onderwijs. Het aantal leraren en het aantal uren dat zij werken hangt bijvoorbeeld ieder jaar af van het aantal leerlingen op school. Ook moet er bij ziekte van een leerkracht direct een (tijdelijke) vervanger ingezet worden.
Wettelijk is bepaald dat er in het onderwijs gedurende een periode van 2 jaar maximaal 6 tijdelijke contracten met tussenpozen van 6 maanden gegeven mogen worden. Concreet betekent dat, dat een invalleerkracht die 6 losse dagen vervangen heeft, een half jaar niet meer beschikbaar is. Geen ideale situatie voor de leerkracht, noch voor de school.

Flexwerken via payroll

Bij payroll staat de leerkracht niet op de loonlijst van de school. Wettelijk gezien is hij of zij in dienst van de payroll bureau, zij betalen ook het salaris uit. Omdat er voor deze bureaus weer andere regels gelden, kan een leerkracht veel flexibeler ingezet worden.
Zo kan de school zonder problemen gebruik maken van één of meerdere vaste invalleerkrachten. Dat is prettig voor de leraren én voor de scholen zelf. Een payroll bureau is precies op de hoogte van alle wet- en regelgeving. Zo worden alle contracten goed afgehandeld en de loonadministratie klopt altijd precies.

Voordelen van payroll in het onderwijs

Gebruik maken van payrolling heeft een hoop voordelen voor zowel de scholen zelf als ook de (inval)leerkrachten. Hier staan alle voordelen overzichtelijk op een rij:
• Ideaal voor flexibel inzetbaar personeel en tijdelijke contracten
• Payroll bureau treedt op als juridische werkgever
• Geen arbeidsrechtelijke risico's
• Goed werkgeverschap, aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
• Salarisadministratie zorgvuldig en accuraat bijgehouden
• Duidelijk inzicht in personeelskosten
• Bespaart tijd en energie

Payrolling bij Payrollplaats

Voor payroll kun je onder andere terecht bij Payrollplaats. De werkwijze is eenvoudig, duidelijk en transparant. De dienstverlening is optimaal door een persoonlijke aanpak. Payrollplaats is een gecertificeerd bureau, wat betekent dat kwaliteit geleverd wordt. Payrollplaats heeft niet alleen de beste arbeidsvoorwaarden, maar ook nog eens zeer aantrekkelijke tarieven.

VorigeGratis inspiratieavond voor leerkrachten in NEMO Science Museum
Volgende€ 5 miljoen extra voor Impuls muziekonderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter