Op donderdag 8 maart organiseren de masteropleidingen Educatie van Fontys Hogescholen een boeiende studiedag voor onderwijsprofessionals. Tijdens de studiebijeenkomst presenteren de 10 genomineerden voor de Onderzoeksprijs hun onderzoeksaanpak en onderzoeksbevindingen. De studiedag wordt georganiseerd door de masteropleidingen Educational Needs, Leren & Innoveren en Leadership in Education van Fontys. De studiedag begint om 16.00 uur en duurt tot 20.00 uur. De deelname is gratis.

De studiebijeenkomst laat de aanwezigen kennis maken met wat er allemaal actueel is in het huidige onderwijs. Wat wordt er gevraagd van leerkrachten in tijden van passend onderwijs en welke mogelijkheden zijn er om daarin jezelf als onderwijsprofessional te verbeteren. Docenten verzorgen relevante workshops en lector Linda van den Bergh presenteert de kenniskring die zich de komende jaren gaat bezighouden met ‘Waarderen van diversiteit’.

Onderzoeksprijs 2018
Een feestelijk moment vormt de bekendmaking van de Onderzoeksprijs 2018. Een jury heeft de tien genomineerde onderzoeksverslagen bestudeerd. Na de bekendmaking is er voor ieder de glossy 10XBETER! beschikbaar. In die uitgave presenteren de kersverse Masters of Education op toegankelijke wijze hun onderzoeken. In het magazine tevens aanbevelingen van o.a. minister Arie Slob en van vertegenwoordigers uit het onderwijsveld.

Lectoraat: Waarderen van Diversiteit
Dr. Linda van den Bergh verzorgt de centrale openingslezing. Nu haar kenniskring compleet is, worden er onderzoeken opgepakt en resultaten gepubliceerd. Diversiteit vraagt om leerkrachten die in staat zijn om met kennis van zaken en met feeling voor speciale onderwijsbehoeften de grote ambities waar te maken.

Veelzijdig programma met dezelfde focus
Deelnemers kunnen kiezen uit een aantal workshops. In de workshops staat de professionalisering van leerkrachten centraal. Leerkrachten dienen steeds meer bewustzijn te ontwikkelen dat zij degenen zijn die moeten werken aan verbetering en vernieuwing van onderwijs. Reflectie op de eigen praktijk en daarin op zoek gaan naar verbeteracties lijkt de meest kansrijke methode om onderwijs van binnenuit in te richten voor de toekomst. Bekijk HIER het programma.

Het Kennisplaza vindt plaats op de Fontyslocatie, Frans Franssenstraat 15 te Den Bosch. Deelname is gratis en in verband met catering en organisatie is aanmelden noodzakelijk. Aanmelden kan via deze LINK.

VorigeGroenLinks en SP: stop weglekkende onderwijsmiljoenen
VolgendeLeerlingen weer op zoek naar middelbare scholen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter