Zorgverzekeringen voor studenten: waar moet je op letten?

Omdat het studentenleven prijzig is en je als student vaak een beperkt budget hebt, is het belangrijk om goed na te denken over jouw zorgverzekering. Een zorgverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland werkt en woont en daarom is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de verschillende verzekeringen. Het einde van het jaar is het moment om eventueel over te stappen en het kan daarom geen kwaad om je er op tijd in te verdiepen. Is een basisverzekering voor jou bijvoorbeeld al voldoende of heb je toch een aanvullende zorgverzekering nodig? Hieronder vind je wat tips waar je als student op moet letten.

Basisverzekering
Als je niet vaak naar de dokter of tandarts hoeft, dan kan het een goed idee te zijn om een basisverzekering af te sluiten. Alle basiszorg is bij de basisverzekering inbegrepen en afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij wordt er ook nog wat extra’s geboden. Zo kun je bijvoorbeeld bij sommige maatschappijen met een basisverzekering ook aanspraak maken op een paar bezoeken bij de fysiotherapeut. Huisartsbezoeken, ziekenhuisopname en andere simpele onderzoeken zitten meestal sowieso in de basisverzekering.
Omdat de basisverzekering het goedkoopst is, is het voor studenten een goede optie om te gaan voor een basisverzekering.

Wat er precies in de basisverzekering zit, wordt ieder jaar door het Rijk opnieuw bekeken. Daarom is het goed om jezelf regelmatig te informeren over wat de voorspelling is voor het aankomende verzekeringsjaar. Kinderen tot en met achttien jaar zijn overigens altijd gratis meeverzekerd wanneer je een basisverzekering hebt. Houd wel nog rekening met de eigen bijdrage; een verplicht bedrag dat iedere volwassene jaarlijks maximaal moet bijdragen voor de zorg.

Aanvullende verzekering
Ben jij naast student ook een fervent sporter of heb je een chronische ziekte waarvoor je regelmatig naar een specialist moet? Dan is het waarschijnlijk gunstiger om een aanvullende verzekering te kiezen. De kans is namelijk groter dat je specialistische zorg nodig hebt die niet valt onder de basisverzekering. Wanneer je als student beslist om een aanvullende verzekering te nemen, dan loont het echt de moeite om de verschillende dekkingen en premies bij diverse verzekeringsmaatschappijen te bekijken.

Ziektekosten2018.nl helpt studenten graag besparen op hun zorgverzekering. Het studentenleven is immers toch al duur genoeg? Op onze website vind je een duidelijk overzicht van de verschillende verzekeringsmaatschappijen en de specifieke premies en dekkingen die zij bieden. Zo kom je heel makkelijk tot een voordelige en juiste keuze!

VorigeVoor meer kinderen een plek op school
VolgendeKom naar de GLOBE dag 2018!
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter