Als professional op het gebied van leren en kinderen neem je als docent enkel genoegen met de beste kinderopvang voor jouw kind! Je kunt alleen ontspannen voor de klas staan als je weet dat jouw kostbaarste bezit veilig en plezierig wordt opgevangen. De keuze uit soorten opvang is groot. Welke vorm van opvang past het beste bij je drukke baan, jouw kind en de rest van het gezin? Hieronder lees je in het kort de verschillende opvangopties waaruit je kunt kiezen.

Kinderdagverblijf
Een kinderdagverblijf is een goede optie als je jouw kind alvast wilt laten wennen aan het schoolse gebeuren. Deze opvangvorm is met maximaal zestien kinderen grootschaliger dan een gastouderopvang, waardoor jouw kind kennismaakt met een grote groep kinderen. Ook krijgt het enigszins schoolse werkjes aangeboden inclusief een duidelijk dagritme, wat gezien kan worden als goede voorbereidingen op de kleuterklas. Omdat er een meer-ogen-principe geldt, zijn er altijd meerdere leidsters op de groep. Een nadeel is wel dat je in hele of soms in halve dagen betaalt, ook wanneer je bijvoorbeeld maar twee uur opvang nodig hebt.

BSO
Een BSO is eigenlijk hetzelfde idee als een kinderdagverblijf, alleen is een BSO bedoeld voor kinderen die de basisschoolleeftijd hebben. Omdat de BSO’s contact hebben met scholen in de wijk kunnen de kinderen uit school worden opgehaald door gediplomeerde leidsters en hoef jij je tijdens jouw drukke werkdag voor de klas hier verder geen zorgen over te maken. Een BSO is over het algemeen grootschalig en er wordt afgerekend per dagdeel. Heb je enkel voor een uurtje opvang nodig? Dan ben je bij een BSO dus wel prijzig uit.

Gastouder
Een gastouder is kleinschalige opvang. De gastouder mag maximaal zes kinderen opvangen, inclusief eigen kinderen tot tien jaar en er zijn per leeftijd voorwaarden waardoor er bijvoorbeeld maar maximaal twee baby’s mogen worden opgevangen. De opvang vindt plaats in het huis van de gastouder en is dus heel huiselijk. Bij een gastouder geldt geen meer-ogen-principe, dus is het belangrijk dat je deze gastouder volledig vertrouwd. Naast de kleinschaligheid is ook het tarief een groot voordeel. Gastouders zijn goedkoper en vaak is het mogelijk om een aantal opvanguren af te spreken, zodat je niet hele dag hoeft te betalen wanneer dit niet nodig is.

Omdat er in jouw buurt vast zeer veel opvangmogelijkheden te vinden zijn, helpt kinderopvang.org jou graag om snel een duidelijk overzicht te krijgen van de verschillende opvangopties. Je hoeft enkel jouw plaatsnaam in te vullen en direct verschijnt er een overzicht met de dichtstbijzijnde opvanglocaties, inclusief reviews van ouders die jou zijn voorgegaan. Kijk dus snel verder op onze website en vind de ideale opvanglocatie voor jouw kind!

VorigeZestien uur voorschools aanbod voor ieder kind
VolgendeEén op de vijf VO-scholen wijzigt buitenlandse bestemmingen vanwege aanslagen of terreurdreiging
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter