Onder het motto ‘NPO Radio 1 bij de les’ stelt de publieke radiozender van 3 tot en met 8 september luisteraars de vraag: hoe kan het onderwijs in Nederland nog beter? In de week dat de meeste scholen, opleidingen en universiteiten weer beginnen, geeft NPO Radio 1 een week lang aandacht aan het thema onderwijs. Online op nporadio1.nl/bijdeles en in het land gaan presentatoren en verslaggevers actief op zoek naar suggesties en verbeteringen in het Nederlandse onderwijs.

NPO Radio 1 gaat op zoek naar inspirerende aanbevelingen van luisteraars, zonder de nadruk te leggen op wat er mis is in het Nederlandse onderwijs.

Gedurende de week besteden verschillende programma’s aandacht aan het thema. Het programma Kwesties (NTR) neemt op zondagavond een voorschot met een debat bij de universiteit van Delft. In De Ochtend (KRO-NCRV) horen luisteraars dagelijks om 09.30 uur een interview met gasten die ooit voor de klas hebben gestaan, waaronder Ron Jans (7 september) en Gerdi Verbeet (5 september). Ook De Druktemaker, het dagelijkse commentaar in De Nieuws BV (BNNVARA) staat in het teken van het onderwijs. In Radio Een Vandaag (AVROTROS), Nieuws en Co (NOS/NTR) en Dit is de Dag (EO) voeren presentatoren, gasten en luisteraars dagelijks gesprekken en debatten over thema’s die spelen in het onderwijs.

Elke dag begeven twee Radio 1-verslaggevers zich onder personeel, studenten, leerlingen en publiek op een school in het land. Maandag beginnen de versaggevers bij basisschool Het Kompas in Assen. Via de middelbare school Vox-Klassen in Amsterdam (dinsdag), Universiteit Twente in Enschede (woensdag) en hbo Windesheim in Zwolle (donderdag) eindigen de verslaggevers bij het ROC Mondriaan in Den Haag (vrijdag). Alle input van luisteraars en publiek wordt online gebundeld op nporadio1.nl/bijdeles.

VorigeOplossingen voor het lerarentekort onder de loep: verlaging instroom
VolgendeVeel problemen op scholen met digitaal lesmateriaal
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter