Elk jaar organiseert de school een schoolreisje. Het doel van een schoolreisje kan verschillen. Het kan een bestemming zijn met educatieve waarde zoals een museum of juist puur voor vermaak zijn zoals een dagje naar het pretpark. Op de basisschool gaat het vaak om een leuk daguitstapje. Op het voorgezet onderwijs worden ook schoolreizen van meerdere dagen georganiseerd. In de hogere klassen wordt er vaak gekozen voor een bestemming in het buitenland. Hiermee kunnen de scholieren hun wereldbeeld vergroten. Een wereldstad die gezien wordt als een interessante bestemming voor een schoolreis is Berlijn, de hoofdstad van Duitsland.

Waarom Berlijn?
Berlijn is om verschillende redenen een uitstekende bestemming voor een leuke en tegelijkertijd leerzame schooltrip. De Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog behoren tot de verplichte lesstof van elke scholier. In Berlijn vind je een tal van indrukwekkende herinneringen aan deze twee oorlogen. Denk bijvoorbeeld aan het Holocaust monument of de restanten van de Berlijnse muur. In deze stad zijn ook veel musea te vinden waar je met de scholieren heen kunt. Daarnaast zijn er nog veel meer interessante bezienswaardigheden te zien in Berlijn. In deze bruisende stad zijn er ook veel andere leuke dingen te doen. Met de juiste afwisseling in het programma wordt het ongetwijfeld een onvergetelijke schoolreis.

Accommodatie schoolreis
Een overnachtingsplek is een van de belangrijkste zaken die geregeld moet worden voor de reis naar Berlijn. Hierbij is het van belang dat er goede voorzieningen aanwezig zijn. Het is daarnaast vanzelfsprekend dat de accommodatie in een veilige buurt is gevestigd en dat de kamers comfortabel zijn. Het kost veel tijd om het juiste hotel te vinden en ervoor te zorgen dat alles goed geregeld is. Een manier om een geschikt hotel te vinden is door het internet te raadplegen. Er zijn verschillende website waar leuke hotels in Berlijn te vinden en te vergelijken zijn.

Hotel vinden in Berlijn
Het beste hotel voor de beste prijs? Let er op dat bijvoorbeeld de mogelijkheid wordt geboden de reservering kosteloos te annuleren. Dit is erg fijn als de schoolreis onverwachts niet door kan gaan. Uiteraard is het ook handig op de prijs te letten. Teveel betalen voor een hotel is nergens voor nodig.

VorigeNederlandse leerling voelt zich thuis op school
Volgende11 nieuwe Open en Online Onderwijs projecten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter