Scholen en hun besturen in het primair onderwijs krijgen te weinig bekostigd om aan alle eisen en ambities te kunnen voldoen. Het ministerie van Onderwijs stelt dat het primair onderwijs er de afgelopen jaren geld heeft bijgekregen. Wat is waar?

Het Financiële Dagblad ging op onderzoek uit en toont in zijn artikel 'Basisscholen op ramkoers met ministerie over geldtekorten' aan dat beide stellingen kloppen. Ja het primair onderwijs heeft er geld bij gekregen, maar de kosten zijn nog veel harder gestegen waardoor schoolbesturen geld tekort komen. Diverse onafhankelijke onderzoeken onderschrijven dit, zo bericht de krant. Die besteedt vervolgens ook aandacht aan de oproep van de PO-Raad voor een parlementair onderzoek naar de bekostiging.

Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad, zegt in het dagblad: 'We willen een parlementair onderzoek, zodat voor eens en voor altijd duidelijk wordt of de bekostiging toereikend is om alle verwachtingen en ambities waar te maken. Als het antwoord hierop “ja” is, is de discussie wat ons betreft gesloten en hoor je ons hier niet meer over. Maar als het antwoord “nee” luidt, dan betekent dat maar één ding: dat de regering niet langer kan wegkijken, maar serieus moet investeren in het primair onderwijs. Bezuinigen op onderwijs is funest voor de hele maatschappij.’

Bron: PO-Raad

VorigeLaatste 50 subsidies beschikbaar voor gezond en duurzaam schoolgebouw
VolgendeAanmeldingsperiode Excellente Scholen 2018
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter