Tegenwoordig kunnen wij niet meer zonder een smartphone, dat geldt ook zeker voor jongeren. Docenten hebben dan ook veelvuldig te maken met leerlingen die lessen verstoren door de mobiele telefoon in de klas te gebruiken, maar er zijn ook docenten die juist zweren bij creatief gebruik van de smartphone in de les. Uit onderzoek is gebleken dat tachtig procent van de docenten een smartphone toestaat in de klas, terwijl twintig procent het mobieltje verbiedt in het leslokaal.

Natuurlijk ligt dat aan de docent in kwestie, maar helemaal verbieden is misschien niet de goede oplossing. Wij hebben hieronder enkele voordelen van smartphones in de klas genoteerd, wie weet zal dat je overhalen!

Leren met een smartphone
Een smartphone optimaal gebruiken kan alleen met bijbehorende applicaties en er is keuze genoeg. Zo zijn er ook tal van onderwijs applicaties te vinden, zoals Drillster, Kahoot en Evernote. Deze apps kunnen voor meer interactiviteit en dynamiek in de les zorgen. Daarnaast kunnen er ook altijd nog leerzame video's gevonden worden op Youtube, welke ook bekeken zouden kunnen worden op de smartphone.

Geen computerlokaal
Je kent het wel, je wil als docent gebruik maken van het internet tijdens de les, maar het computerlokaal is wederom bezet. Door mobiele telefoons te gebruiken kan er altijd en overal een digitaal lesprogramma worden ingezet. Studenten kunnen een foto of video opdracht maken of praktische opdrachten doen.

Altijd bij de hand
De leerlingen beschikken eigenlijk allemaal wel over een smartphone en hebben deze altijd bij zich. Dit is een voordeel, want op die manier zullen zij dit 'leermiddel' nooit vergeten. Het komt wel eens voor dat de student het juiste boek niet bij zich heeft, dat is hiermee verleden tijd. De smartphone kan ook gebruikt worden voor aantekeningen, altijd handig!

Dynamische les
Studenten kunnen bij saaie onderwerpen nog wel eens afdwalen. Door deze onderwerpen tot leven te brengen met video's of audiomateriaal zal het een stuk dynamischer worden, waardoor de studenten beter geconcentreerd zullen zijn.

VorigeABP maakt pensioenpremie voor 2018 bekend
VolgendeKwart peuters en kleuters ruim drie uur per dag achter beeldscherm
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter