De Schoolschrijver groeit naar 50 scholen landelijk: feestelijke start op maandag 23 januari 2017

Vanaf 23 januari gaan de allerbeste Nederlandse kinderboekenschrijvers op vijftig basisscholen als Schoolschrijver aan de slag. De auteurs verbinden zich een half schooljaar aan de school en bieden een creatief programma rondom lezen en schrijven. De Schoolschrijver bereikt deze editie meer dan 10.000 kinderen. Ook ouders en leerkrachten worden actief betrokken.

Zeventig procent van onze kinderen verlaat het basisonderwijs met onvoldoende schrijfvaardigheid. Dat moet en kán anders, vindt De Schoolschrijver. De aanpak van De Schoolschrijver heeft resultaat: 94 procent van de leerkrachten constateert dat leerlingen vooruitgaan in leesplezier, schrijven, taalontwikkeling, creativiteit en zelfvertrouwen.

Er nemen dit jaar scholen in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Fryslân en Noord-Brabant deel. Het programma is speciaal ontwikkeld voor scholen met een hoog percentage laagtaalvaardige kinderen. In 2020 wil De Schoolschrijver op tenminste 600 scholen aanwezig zijn met een modulair aanbod, geschikt voor alle basisscholen.

Schoolschrijvers in deze 7e editie zijn kinderboekenauteurs Manon Sikkel, Selma Noort, Aby Hartog, Anke Kranendonk, Anna van Praag, Anneke Scholtens, Annemarie Bon, Corien Oranje, Erna Sassen, Hanneke de Jong, Henna Goudzand, Janny van der Molen, Jørgen Hofmans, Lida Dijkstra, Lydia Rood, Nanda Roep, Pieter Koolwijk, Rian Visser, Ruben Prins, Wieke van Oordt, Maren Stoffels en vele anderen.

Alle deelnemende Schoolschrijvers en scholen zijn te vinden op www.deschoolschrijver.nl

VorigeDekker geeft extra impuls voor toepassing wetenschappelijke kennis
VolgendeRecordaantal excellente scholen in Nederland
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter