In Nederland doen we veel met weinig ruimte. Hoe? Door het land slim in te richten. Hoe uitdagend dat is, kan iedereen in Nederland nu ervaren door Move a Lot te spelen. Move a Lot is een digitale puzzel waarbij de speler binnen een bepaalde tijd grond moet ruilen om daarmee ruimtelijke doelen te realiseren. De game versterkt op een leuke manier de beleving van ruimtelijke ordening in Nederland. Move a Lot is onderdeel van het onderwijsaanbod van het Kadaster en vanaf 1 september 2016 gratis beschikbaar in de App Store en Google Play.

Bij het spelen van Move a Lot maken leerlingen op een leuke en prikkelende manier kennis met de uitdagingen van het ruilen van grond voor gebiedsontwikkeling. De game bestaat uit vraagstukken in de thema’s landbouw, infrastructuur, vastgoed, water, energie en natuur. De game heeft meerdere levels. Per level worden er meer partijen en elementen aan het spel toegevoegd. Daarmee wordt ook de uitdaging steeds groter. Bij elk level kan de speler doorklikken voor meer informatie.

Meer informatie over de game is te vinden op de website www.kadaster.nl/movealot

VorigeSchoolreis organiseren? Ontvang tips voor een originele bestemming
VolgendeHotel krijgt voorkeur boven school in Amsterdam
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter