Op zondag 26 juni vindt de finale van Write Now! 2016 plaats. Dan wordt niet alleen de juryprijs, maar ook de Write Now! De Morgen Publieksprijs 2016 uitgereikt. De lezers kiezen de winnaar: zij hebben tot en met zaterdag 25 juni om hun stem uit te brengen via de site van Write Now!.

De afgelopen maanden vonden de voorronden van Write Now! 2016 plaats. Vijftien jonge schrijvers uit Nederland, Vlaanderen en Suriname bemachtigden een plek in de finale, en kregen de opdracht om een nieuwe tekst te schrijven. De teksten lezen en stemmen voor de publieksprijs kan via www.writenow.nu.

Finale
De finale van Write Now! 2016 vindt plaats op zondag 26 juni van 15.30 tot 17.00 uur in UBIK/WORM in Rotterdam. Daar maakt Ann Jooris (Chef Boeken De Morgen) bekend wie de meeste stemmen kreeg en zich winnaar van de Write Now! De Morgen Publieksprijs 2016 mag noemen. De juryprijs wordt uitgereikt door juryvoorzitter Mirke Kist. Zij won Write Now! 2015, en bepaalt nu samen met Ann Jooris, Ellen Deckwitz (auteur), Erik Brus (eindredacteur Passionate Platform) en Janneke Siebelink (hoofdredacteur Boeken Bol.com), wie Write Now! 2016 wint.

De prijzen
De hoofdprijs van de finale van Write Now! 2016 bestaat uit een MacBook, een schrijfcursus bij de Schrijversacademie (NL) of bij Creatief Schrijven (BE), een column op Trouw.nl en een optreden tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam. De publieksprijs bestaat uit een publicatie in de boekenbijlage van De Morgen en een iPad.

VorigeEerste cum laude diploma gehaald
VolgendeBoete ov-reisrecht niet verhoogd
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter