Het leven als student is best duur, terwijl je nog niet veel verdient in de meeste gevallen. Je bent namelijk al veel tijd kwijt met studeren, maar je hangt ook graag af en toe in de kroeg met je vrienden en vriendinnen. Hoe kun je dat allemaal betalen? Hier zetten we enkele tips op een rijtje die je misschien helpen om ergens wat euro’s te besparen, zodat je die uit kunt geven in de kroeg.

Sportschoolabonnement
Kies voor een sportschool waarbij je sowieso niet teveel betaalt per maand. Maar kies vooral voor een sportschool waarbij je in meerdere vestigingen door het land terecht kan met hetzelfde abonnement. Als je in het weekend terug gaat naar je ouders dan kun je daar tenminste ook sporten en hoef je geen losse lessen te nemen of nog een abonnement af te sluiten bij een andere sportschool.

En ga je op vakantie? Kijk dan of het mogelijk is om je sportschoolabonnement te pauzeren. Want er niet naartoe gaan maar wel moeten betalen is helemaal zonde!

Voordelig internet
Woon je op kamers? Dan wil je natuurlijk lekker snel internet, maar je wilt er niet teveel voor betalen. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders waar uit je kunt kiezen, maar de moeite waard zijn Telfort (onderdeel van KPN, maar wel veel goedkoper dan KPN), maar ook NLE. Dit is een aanbieder die je kent van de energiemaatschappij. Maar ze doen tegenwoordig meer. De internetsnelheden zijn prima en de prijs is lekker scherp. Beide maken gebruik van het KPN netwerk. Het overwegen waard? Overstappen loont vaak de moeite omdat je dan weer profiteert van een welkomstkorting. Altijd mooi meegenomen!

Vergelijken
Een vrij algemene tip, maar als je iets van een verzekering gaat afsluiten, zorg er dan voor dat je altijd eerst gaat vergelijken. Vaak verschilt de dekking niet erg per verzekeraar, maar kan de premie wel aanzienlijk verschil hebben. En dat is zonde als je teveel betaalt. Een verschil van een paar euro per maand, is op jaarbasis toch weer enkele tientjes. En daar kun je heel wat metertjes bier voor halen en lol van hebben.

VorigeSamen opleidingen aanbieden voor mbo-scholen sterk vereenvoudigd
VolgendeSchrijfgeheimen Schrijfwedstrijd
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter