Voor het derde jaar op rij organiseert het KRO-NCRV radioprogramma De Taalstaat (NPO Radio 1), samen met Het Genootschap Onze Taal, de verkiezing van de beste leraar Nederlands. Net als vorig jaar komen ook Vlaamse docenten in aanmerking voor de titel 'Beste leraar Nederlands 2016'. Ook zogenaamde 'NT2-docenten' kunnen meedoen, dat zijn leraren die Nederlandse les geven aan anderstaligen, waaronder vluchtelingen.

Luisteraars kunnen een leraar Nederlands voordragen bij het radioprogramma van presentator Frits Spits. Het gaat om docenten met een meerwaarde, met bijzondere kwaliteiten of een bijzondere inzet. De afgelopen jaren wonnen leraren Nederlands uit Amstelveen en Duiven de prijs.

Taalstaat-presentator Frits Spits verheugt zich op de nieuwe editie. "Deze verkiezing begint een traditie te worden. Ik ben blij dat we kunnen blijven benadrukken hoe belangrijk onderwijs in de Nederlandse taal is. Dat geldt natuurlijk ook voor de vele nieuwkomers in ons land. Ik ben erg nieuwsgierig welke specifieke eigenschappen het vergt om Nederlandse les aan anderstaligen te geven. "

De zoektocht naar de beste leraar Nederlands van 2015 wordt ondersteund door de Onderwijscoöperatie, de Vereniging Leraren Levende Talen, sectie Nederlands, het Algemeen Nederlands Verbond (ANV), Netwerk Didactiek Nederlands in België en Klasse.be ook in België. Kandidaten kunnen zichzelf opgeven of opgegeven worden door leerlingen , cursisten, ouders of collega’s. Opgeven kan door een mail te sturen naar taalstaat@kro-ncrv.nl.

De Taalstaat, iedere zaterdag, 11.00 uur, NPO Radio 1

VorigeDuizenden leraren slachtoffer van verbaal of fysiek geweld op school
VolgendeKabinet geeft mbo-scholen meer ruimte voor eigen regionaal opleidingsaanbod
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter