Om scholen over heel Nederland te inspireren gezonder te worden, start de Schoolkantine Brigade van het Voedingscentrum vandaag met de actie “Deel jouw #schoolkantinetopper”. Met deze actie kunnen scholen elkaar op nieuwe, frisse ideeën brengen om hun aanbod gezonder te maken.

Tot en met 4 mei kunnen scholen via Twitter een foto van hun “schoolkantinetopper” sturen naar de Schoolkantine Brigade, onder vermelding van #schoolkantinetopper: Het kan gaan om verse gezonde broodjes, een aantrekkelijke presentatie van gezond aanbod of een bijzondere actie die de school heeft gedaan om gezond eten te promoten.
De 5 leukste voorbeelden komen op de website van de gezonde schoolkantine en in de nieuwsbrief.

Duizendste school bezocht
Inmiddels heeft de Schoolkantine Brigade ruim 1000 scholen bezocht in het voortgezet onderwijs en het MBO, ruim de helft van het aantal VO- en MBO-scholen in Nederland. Om scholen te helpen bezoekt de Schoolkantine Brigade zo veel mogelijk scholen in Nederland. De Schoolkantine Brigade van het Voedingscentrum is er om scholen te helpen een gezondere kantine voor elkaar te krijgen. De Schoolkantine Brigade biedt elke schoollocatie een plan van aanpak op maat. Met deze handvatten kan de school zelfstandig aan de slag.

Over de Gezonde Schoolkantine
Het programma De Gezonde Schoolkantine wordt gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het Centrum Gezond Leven heeft het programma erkend als ‘Goed onderbouwd’.

Kijk op de website voor meer informatie.

VorigeMedia besteden aandacht aan baankansen jonge leerkrachten
VolgendeVeilig opgroeien: thuis én op school
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter