Na het grote succes van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis zal op 21 september 2015 de opvolger, Holland, natuur in de Delta, in première gaan. Ook dit keer ontwikkelen EMS FILMS en Podium een geheel gratis lespakket.

De nieuwe film Holland, natuur in de Delta is een (her)ontdekking van Nederland. Een ode aan onze rivieren en kustgebied en de rijke natuur die zij onze delta brengen, in alle kracht, raadselen en schoonheid. Het is een film die ons als nooit tevoren de dynamiek en de veerkracht van het land waarin wij leven zal tonen.

Het begeleidende lespakket bij De Nieuwe Wildernis is een groot succes en wordt met veel enthousiasme door meer dan 4000 scholen gebruikt. Daarom ontwikkelen we ook educatief materiaal bij de nieuwe film. Zo brengen we de delta in de klas. Docenten kunnen zich nu al inschrijven voor dit gratis materiaal. De basis van het educatief materiaal is een groot aantal korte clips die we samenstellen uit de filmopnames die worden gedraaid voor de Holland, natuur in de delta. Het pakket richt zich op de bovenbouw van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

In april start een actie waarmee scholen een speciale voorpremière van de film kunnen winnen bij hun in de buurt. Dat evenement zal plaats vinden bij de lancering van het pakket in het weekend van de delta op 12 en 13 september 2015.

Uniek is de samenwerking met de brede groep (natuur)organisaties als: Staatsbosbeheer, Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten, Unie van Waterschappen, Rijkswaterstaat, De12Landschappen en IVN.

Inschrijven voor het lespakket kan nu al via http://hollanddefilm.nl/delta-de-klas-inschrijving/.

VorigeAOb: ‘Maak afspraken met leraren over groepsgrootte’
VolgendeNieuwsuur: 'Scholen onterecht op vingers getikt om anti-pestprogramma's'
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter