Scholen gaan gewoon door met omstreden antipestmethoden. "Verbazingwekkend", stelt Daan Wienke, voorzitter van de commissie die namens het ministerie 61 methoden onderzocht en er 48 afkeurde. "Het is van de zotte dat scholen programma's gebruiken die aantoonbaar niet helpen", zegt Kinderombudsman Marc Dullaert.

In september 2013 kreeg een onafhankelijke commissie van deskundigen onder leiding van Wienke van het Nederlands Jeugdinstituut opdracht van staatssecretaris Sander Dekker (onderwijs) 61 antipestprogramma's te beoordelen. De commissie keurde medio vorig jaar voorlopig slechts dertien programma's goed. Het was de bedoeling dat de rest verboden zou worden, tot de mankementen waren weggewerkt. Onder druk van PO Raad (koepel van basisscholen) en VO Raad (voortgezet onderwijs) werd scholen toch de vrijheid gelaten zelf te kiezen.

VorigeRaad van State oordeelt negatief over fusietoets in het primair onderwijs
VolgendeEarth Day op het KNMI
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter