Codestarter, een nieuw initiatief op het gebied van programmeren voor kinderen, is vandaag van start gegaan. Codestarter zorgt er samen met programmeerclubs voor dat er in heel Nederland genoeg aanbod is voor kinderen die na schooltijd willen leren programmeren. Daarnaast wordt op de website van Codestarter continu een overzicht van regionale programmeeractiviteiten bijgehouden, zodat kinderen in de buurt de juiste workshop of club kunnen vinden. Het is een initiatief van Science Center NEMO en Platform Bèta Techniek en wordt mogelijk gemaakt door Google.

Over Codestarter
Codestarter is een initiatief van Science Center NEMO en Platform Bèta Techniek en wordt mogelijk gemaakt door Google. Codestarter heeft als doel zoveel mogelijk kinderen na schooltijd kennis te laten maken met programmeren. Dat is code schrijven, maar ook breder: leren logisch nadenken, problemen oplossen en je creativiteit inzetten. In de toekomst zal dat net zo belangrijk zijn als taal, rekenen en Engels. Op de website van Codestarter zijn allerlei clubs en naschoolse activiteiten voor kinderen van 8 tot 12 jaar te vinden op het gebied van programmeren en 3D-printen. Codestarter versterkt en verbindt clubs of activiteiten. Daarnaast organiseert Codestarter een jaarlijks evenement in Science Center NEMO en geven we workshops tijdens de Techniekpact on Tour van André Kuipers. Kijk voor meer informatie op www.codestarter.nl.

VorigeUitreiking OnderwijsTopTalentPrijs 2015
VolgendeSchool ook in hoger beroep in het gelijk gesteld in zaak om gratis schoolboeken
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter