Middelbare scholen in Noord-Holland maken zich grote zorgen over de razendsnelle opkomst van de app Gossup, waarmee je anoniem roddels en foto’s online kunt plaatsen. Scholieren gebruiken de omstreden app sinds kort massaal om klasgenoten en zelfs docenten te pesten, schrijft De Telegraaf.

Diverse scholen in Haarlem en omgeving hebben ouders schriftelijk opgeroepen om de pest-app van de telefoon van hun kind te verwijderen. De directie van het Haarlemse Coornhert Lyceum gaat bovendien in gesprek met Apple, met als doel Gossup uit de Apple-store te laten halen.

"Het is onbegrijpelijk dat gerenommeerde bedrijven medewerking verlenen aan het creëren van pestplatformen'', zegt conrector Ronald Smink. Apple wilde niet reageren.

Gebruikers van Gossup kunnen anoniem roddels en foto's online plaatsen.

VorigeOnderwijstoptalentprijs 2014 van start
VolgendeSteeds meer leerlingen op speciale school
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter