Lenen e-books wordt gratis voor jongeren

Jongeren onder de 18 jaar kunnen straks net als in de reguliere bibliotheek gratis lenen in de digitale bibliotheek. Minister Jet Bussemaker (Onderwijs en Cultuur) ging dinsdag akkoord met een PvdA-voorstel.

Nu kunnen bibliotheken een heffing vragen voor de uitleen van e-books. Maar de PvdA vindt gratis toegang tot studieboeken en literatuur juist voor de ontwikkeling van jongeren belangrijk en wil dat ook de nieuwe faciliteit voor e-books voor hen gratis is.

Bussemaker denkt in eerste instantie vooral aan AVI-leesboeken voor het basisonderwijs en de leeslijst in het voortgezet onderwijs, die wat haar betreft in de toekomst ook in digitale vorm gratis in de bieb moeten komen te staan. Het zal hoe dan ook gaan om een deel van het aanbod, omdat het vanwege auteursrecht niet mogelijk is alle jeugdboeken gratis uit te lenen.

Verder ziet Bussemaker wel wat in een idee van de ChristenUnie om te komen tot een landelijke bibliotheekpas, waarmee het mogelijk moet worden om makkelijker boeken te lenen in plaatsen waar je niet woont. Hoe dit precies vorm moet krijgen, moet nog worden uitgewerkt.

VorigeSteeds meer leerlingen op speciale school
VolgendeLAKS roept docenten op leerlingen genadezesjes te geven
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter