Jongeren zonder diploma moeten verplicht tot hun 21e naar school. PvdA en het CDA hebben daarvoor samen een initiatiefwet geschreven, zo bevestigt een CDA-woordvoerster een bericht in het AD van vandaag. De leerplicht loopt nu tot 18 jaar.

CDA en PvdA willen met hun plan het voortijdig schoolverlaten onder jongeren fors terugdringen. Volgens het CDA worden er zo'n 20.000 jongeren mee bereikt.

Het wetsvoorstel geeft gemeenten de mogelijkheid om jongeren die niet minimaal een mbo-2, havo- of vwo-diploma hebben, terug naar de schoolbanken te sturen. De indieners zijn Tanja Jadnanansing van de PvdA en Michel Rog (CDA).

Rog zegt over het voorstel: 'Met dit wetsvoorstel kunnen we gericht 20.000 jongeren een perspectief bieden. Zij hebben op dit moment geen werk en volgen geen opleiding. In de praktijk blijkt dat juist deze groep een onzekere toekomst tegemoet gaat, en vaak in het criminele circuit verdwijnt. In samenwerking met de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge hebben we een wet opgesteld die gemeenten alle nodige instrumenten geeft dit probleem in de kiem te smoren, de jongeren uit de bijstand te houden en hen een zinnig doel te geven.'

VorigeRechtbank: 'Fusienorm is in strijd met wet'
VolgendeRekentuin promoveert!
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter