Staatssecretaris Dekker bekijkt of de Steve Jobsscholen bij wijze van experiment vrijstelling kunnen krijgen van de eisen voor de minimale onderwijstijd. Dat schrijft hij op Kamervragen van de SP.

Steve Jobsscholen zijn basisscholen waar leerlingen onder leiding van een coach werken op tablets. Er zijn geen klaslokalen, maar een soort flexplekken en er zijn geen boeken nodig. Kinderen kunnen ook thuis werken. Zeven scholen beginnen dit schooljaar of zijn al begonnen met het nieuwe systeem en later dit jaar volgen er nog vier.
Innovatie

Dekker schrijft aan de Kamer dat hij positief staat tegenover innovatie in het onderwijs. Hij vindt dat er op voorhand geen reden is voor zorgen over de werkwijze van de Steve Jobsscholen. Hij benadrukt dat ze aan dezelfde kwaliteitseisen moeten voldoen als andere basisscholen. Vanwege het vernieuwende karakter houdt de Inspectie de scholen extra in de gaten.

De Steve Jobsscholen moeten voorlopig voldoen aan de geldende regels voor onderwijstijd. Maar de staatssecretaris onderzoekt of er ruimte is voor ontheffingen. Hij staat niet afwijzend tegenover "meer flexibiliteit in de onderwijstijd dan nu wettelijk mogelijk is".

VorigeInspectie: 'Kwaliteit van VVE moet beter'
VolgendePO-Raad: 'Tablets in klas is interessante ontwikkeling'
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter