Ruim de helft van de ruim 207.000 eindexamenkandidaten wachtte woensdag een zware dag: zo stonden er maar liefst 11 verschillende examenvakken op het programma, waaronder wiskunde, filosofie en Frans. Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) kon goed merken dat het om een drukke examendag ging.

In het eerste uur na de examens stond de teller al op meer dan 15.000 klachten bij de scholierenorganisatie. Het waren vooral de vmbo'ers die aan de bel trokken: het examen wiskunde leverde ruim 2000 meldingen op.

Het LAKS heeft de klachten nog niet doorgenomen. Daar is door alle drukte geen tijd voor. ''Naast de vmbo-leerlingen klagen ook havisten, vooral over Frans. Velen vonden de vragen te moeilijk en het hele examen eigenlijk te lang'', aldus een woordvoerster.

Op dinsdag ontving het LAKS in totaal ruim 15.000 klachten. Ook toen kwamen de meeste meldingen van de havo-leerlingen en vmbo'ers. Het vmbo-examen geschiedenis kon op ruim 2000 klachten rekenen, over datzelfde vak voor de havo-leerlingen waren het er dinsdag meer dan 4000. Toen zei de zegsvrouw dat de havisten de vragen over de Verenigde Staten niet hadden verwacht. De meldingen van de vmbo'ers moeten nog worden bekeken.

Meer dan de helft van de vmbo-leerlingen moet donderdag aan de bak: dan staan onder meer aardrijkskunde en Engels op het programma. Havo- en vwo-leerlingen gaan onder meer aan de slag met Duits, biologie en maatschappijwetenschappen.

VorigeMinder vaste contracten in primair onderwijs
VolgendeLAKS ontvangt honderdduizendste examenklacht
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter