Studenten kunnen netto gratis zorgverzekering afsluiten

Studenten verdienen in 2014 ruim 300 euro aan hun zorgverzekering dankzij de overheid. Studenten houden namelijk ruim 300 euro over aan hun zorgverzekering als zij voor de goedkoopste basisverzekering kiezen en de maximale zorgtoeslag ontvangen. Vrijwel alle studenten komen in aanmerking voor de maximale zorgtoeslag van 1.056 euro in 2014.

Studenten die een inkomen hebben dat niet hoger is dan 1.580 euro per maand, hebben in 2014 recht op de maximale zorgtoeslag van 1.056 euro. Dit geldt voor bijna elke student, want de maximale basis plus aanvullende beurs bedraagt komend jaar 537,50 euro per maand. Daar bovenop verdienen studenten met een bijbaan gemiddeld 354 euro. Hierdoor blijven zij vrijwel altijd onder de grens voor maximale zorgtoeslag. Overigens hebben ook studenten die thuis wonen of van wie de ouders de zorgverzekering betalen gewoon recht op zorgtoeslag.

Als je je eigen risico verhoogt met 500 euro, krijg je gemiddeld 240 euro korting op de premie van je basisverzekering. Als je dit verrekent met het extra risico dat je loopt, kom je uit op een extra risicobedrag van 260 euro. Met het geld dat je als student overhoudt aan je zorgtoeslag, kun je dit gemakkelijk opvangen.

Enkele zorgverzekeraars waarvan het maandtarief onder de grens van de maximale zorgtoeslag ligt zijn OHRA en Univé. Bij deze zorgverzekeraars geldt tevens een vrije zorgkeuze.

Vorige"Meer actie cyberpesten kinderen"
VolgendeNederland daalt op wereldranglijst, maar scoort beter op wiskunde
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter