De Reisgids Digitaal Leermateriaal is een praktische wegwijzer met bronnen, werkvormen, tools en rolmodellen voor digitaal leermateriaal in de dagelijkse onderwijspraktijk. Het is een hybride, crossmediale publicatie: boek, website en webapp.

De Reisgids Digitaal Leermateriaal wil docenten en ouders in het Basis (Funderend) en Voortgezet (secundair) Onderwijs in het Nederlands taalgebied (Nederland, Vlaanderen, Curaçao, Aruba, Caribisch Nederland en Suriname) een wegwijzer bieden naar bronnen voor digitaal leermateriaal. Daarbij handreikingen voor didactisch omgaan met digitaal leermateriaal, zoals een overzicht en beschrijving van didactische werkvormen. Ook handreikingen voor het zelf maken en arrangeren van digitaal leermateriaal, gebaseerd op beschikbare tools/applicaties, maken deel uit van het project..

Het reisteam wil graag de content van de reisgids samenstellen op basis van Wisdom of the Crowd. Dezelfde aanpak als voor BoekTweePuntNul [www.BoekTweePuntNul.nl]. Dus wil jij ook een bijdrage leveren bij een van de onderdelen (bronnen, werkvormen, tools of rolmodellen) ga dan naar de website en doe mee!