www.scholenopdekaart.nl door staatssecretaris Dekker van OCW gelanceerd

Met een druk op de knop gaf staatssecretaris Dekker vanmiddag het startschot voor www.scholenopdekaart.nl. Met deze website geeft de sector primair onderwijs invulling aan de wens transparant te willen zijn, op een overzichtelijke en bruikbare manier. Op de website staan op dit moment onder meer gegevens over het aantal leerlingen, de beoordeling en waardering door de Onderwijsinspectie en welk advies de leerlingen krijgen als ze naar het voortgezet onderwijs gaan. Honderden scholen hebben ook hun eindtoetsgegevens al gepubliceerd, begin december staan deze gegevens van alle scholen op de site.

De website is een initiatief van de sector primair onderwijs en wordt door de PO-Raad gerealiseerd. Scholen en schoolbesturen zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van de site. "We willen als sector transparant zijn over onze doelstellingen en opbrengsten. De kwaliteit van een school is veel meer dan de gemiddelde eindtoetsscore. Met Vensters PO geven we een eerlijk en genuanceerd beeld dat recht doet aan de scholen", aldus voorzitter Rinda den Besten van de PO-Raad tijdens deze kick-off.

Omdat de kwaliteit van een school veel meer is dan de gemiddelde eindtoetsscore, geeft de website geen ranking. De site presenteert op eenduidige wijze een veelheid aan gegevens over de school, waaronder de gemiddelde eindtoetsscores. Deze scores worden in een breder perspectief geplaatst en scholen kunnen een uitleg bij de cijfers schrijven.

De komende tijd zullen steeds meer gegevens via de site gepubliceerd worden. Ook komt er een speciaal managementvenster, opdat scholen zich met elkaar kunnen vergelijken en van elkaar kunnen leren. Dit Venster zal alleen voor de scholen toegankelijk zijn. Daarnaast komt er een speciale site voor ouders om het maken van een schoolkeuze te ondersteunen.

Met de lancering vandaag is een vliegende start gemaakt met het project Vensters PO. Hiermee laat de sector primair onderwijs zien een sterke, zelfbewuste sector te zijn die trots is op de opbrengsten, en dat ook wil laten zien.

VorigeAl 24000 handtekeningen tegen volle klas
VolgendeVergelijkingssite voor basisscholen valt niet overal goed
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter