Het gemeentelijke Centrum voor Natuur en Duurzaamheideducatie (NDE) en het Groningse filiaal van ‘tuin-dier-en-groenwinkel’ Welkoop bieden alle basisscholen in Groningen een zogeheten vierkantemetertuin aan voor de helft van de prijs. Zo hopen ze het natuuronderwijs op school een stimulans te geven.

vierkantemetertuinKinderen doen steeds minder natuurervaringen op. Toch is het belangrijk dat ze weten waar hun voedsel vandaan komt en dat ze zich verantwoordelijk voelen voor hun leefomgeving, vinden de gemeente en de winkel. “Tuinieren geeft leerlingen de mogelijkheid dit te ontdekken.”

Opbrengst
NDE, onderdeel van de gemeente Groningen, en de Welkoop bieden basisscholen daarom de gelegenheid voor weinig geld een vierkantemetertuin te bestellen. “Met een minimum aan inzet kunnen leerlingen op school zelf ervaren hoe groenten groeien en genieten van de opbrengst van eigen tuin.”

Bloementuin
De vierkantemetertuin (ook wel bekend als ‘square foot garden’ of ‘makkelijke ‘moestuin’ ) is een bak van duurzaam larikshout van 1m x 1m dat in 16 vakjes is onderverdeeld. De bak is al enige tijd in opmars. Het is een kleine, compacte groenten-, kruiden- of bloementuin die weinig onderhoud nodig heeft en snel resultaat oplevert. In het voorjaar kunnen ‘makkelijke’ gewassen worden gezaaid of geplant, die soms enkele weken later al te oogsten zijn.

www.ndegroningen.nl

VorigeVoortzetting onderwijstijdverlenging niet alleen voor grootste gemeenten
VolgendeLevenslooptegoeden onder 3000 euro verplicht opnemen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter