Een leraar en een schoolmedewerker hebben een nieuw schietdrama op een Amerikaanse school weten te voorkomen. Zij wisten een 16-jarige leerling over te halen zijn wapen neer te leggen, nadat hij een medeleerling had beschoten en verwond.

Rond 09.00 uur in de ochtend (lokale tijd) kwam een student de middelbare school Taft Union binnen met een geweer in de handen. Studenten en docenten belden onmiddellijk de politie, maar konden niet voorkomen dat de student het vuur opende op twee leerlingen. Daarbij raakte één leerling gewond.

De gewonde leerling, een tiener, ligt in kritische maar stabiele toestand in het ziekenhuis, zo zei Sheriff Donny Youngblood tijdens een persconferentie.

Youngblood vertelde verder dat een leraar en een medewerker op de leerling hebben ingepraat. Daarop liet de schutter zijn wapen zakken en kon hij gearresteerd worden door de politie, die snel ter plaatse was. 'Ik wil niet op u schieten', zou de schutter hebben gezegd. Daarna noemde hij de naam van de persoon die hij wel wilde neerschieten. Volgens de sherrif had de schutter minstens 20 kogels bij zich.

Ouders van leerlingen vertelden later dat de schutter vorig jaar van school is gestuurd. De school ligt zo'n honderd kilometer ten noorden van Los Angeles.

Vier weken geleden vond het schietdrama in Newtown plaats. Bij dat incident kwamen 20 jonge kinderen en 6 medewerkers van de school om het leven. Vicepresident Joe Biden kijkt in opdracht van president Obama hoe de Amerikaanse wapenwetten zouden moeten worden aangepast. Dinsdag komt hij met voorstellen.

VorigeGepersonaliseerd leren zonder privacyzorgen
VolgendeBasisscholen Noord-Nederland maken inhaalslag
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter