De bekwaamheid van leraren is de belangrijkste voorwaarde voor een goede toepassing van ict in het onderwijs. Er wordt vaak kritisch gekeken naar de oudere leraar, maar wordt ict in het onderwijs met de komst van een nieuwe generatie leraren automatisch een vanzelfsprekendheid? Isabelle Langeveld bezocht in opdracht van Kennisnet in juli drie Pabo's en een basisschool waar Pabo-studenten stage lopen. In een blogserie laat zij verschillende mensen aan het woord over de ict-bekwaamheid van leraren en hun visie hierop.

Lees:

• 
Maakt nieuwe generatie leraren ict-gebruik in onderwijs vanzelfsprekend?

• 
De nadruk ligt niet op de media zelf, maar op de toepassing ervan in het onderwijs.

• 
Op opleidingsscholen moet voor stagiairs genoeg te leren zijn

• 
Als juf wil je graag met kinderen werken, je kiest niet voor computers.