De Jos van Kemenade Award

Tijdens de week van het onderwijs reikt het Ruud de Moor Centrum (RdMC) van de Open Universiteit ook dit jaar weer de Jos van Kemenade Award uit aan de school waar lerarenteams zich uitstekend kunnen ontwikkelen op de werkplek. Tot en met 15 juni 2012 kunnen alle scholen en lerarenteams in het po, vo, mbo, ho of lerarenopleidingen zich aanmelden of worden voorgedragen voor deze prijs.

Een deskundige jury bepaalt de nominaties. Van deze positief beoordeelde projecten worden video-opnames gemaakt voor plaatsing op de website Leraar24. Er kan vervolgens door het publiek gestemd worden op de projecten.

Prijzen

Het meest innovatieve project volgens de jury ontvangt de bronzen wisselsculptuur. Daarnaast organiseert het RdMC voor de jurywinnaar en de publiekswinnaar een interactief, op maat gesneden professionaliseringscongres ter waarde van 15.000 euro.

Impact

Vorig jaar werden acht projecten genomineerd. De Jos van Kemenade Award werd gewonnen door Wolfert PRO, een vmbo-school uit Bergeschenhoek, met Project Based Learning. De publieksprijs ging naar OBS Atlantis uit Amersfoort, waar leraren werken met de zeven gewoonten van Stephen Covey. Videos van de genomineerde en winnende scholen staan online op leraar24.nl en zijn inmiddels in totaal ruim 35.000 bekeken. De genomineerde scholen zijn na het bekijken van hun video veelvuldig benaderd door andere scholen die interesse hebben in hun werkwijze en aanpak. Op 17 februari jl. genoten de winnaars van een gevarieerde, interactieve studiedag in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort.

VorigeAlle ICT opleidingen Noorderpoort nu op een locatie
VolgendeMediaopvoeding voor peuters en kleuters stimuleren en bijsturen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter