Minister Marja van Bijsterveldt geeft geen groen licht voor een fusie tussen het ROC Eindhoven en het ROC Ter AA uit Helmond.
De minister volgt hiermee het advies van de Adviescommissie Fusietoets, die vreest dat de fusie ten koste zal gaan van de variatie in het onderwijsaanbod in de regio. Leerlingen uit de regio zouden na de fusie nog maar kunnen kiezen uit n in plaats van twee aanbieders van middelbaar beroepsonderwijs.

De beide roc's reageerden maandag teleurgesteld op het besluit van de minister. Leerlingen en personeel van de scholen zijn gisteren ingelicht over het niet doorgaan van de plannen.

De scholen hadden gehoopt met de fusie het onderwijsaanbod juist te verbeteren. De roc's beraden zich momenteel op vervolgstappen en vinden het wrang dat ze zo lang hebben moeten wachten op een beslissing en 'onbegrijpelijk' dat de fusie niet door mag gaan.

Nationale Onderwijsgids

VorigeHaagse school biedt wielrennen als vak
VolgendeEen sprookje schrijven en leren werken met Google Docs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter