Handreiking kennisbasis wiskunde bevordert goede doorstroom

De Landelijke Werkgroep HBO-Wiskunde (LWHW) heeft in samenwerking met de MBO-Raad een handreiking kennisbasis wiskunde ontwikkeld voor mbo-studenten die instromen in hbo-techniek.
De handreiking bevordert een goede doorstroom vanuit het mbo naar hbo-techniek door de basiskennis wiskunde op orde te brengen en mbo-studenten duidelijk te maken wat hbo-techniek van hen verlangt wat wiskunde betreft.

De handreiking geeft de mbo-sector handvatten voor regionaal en sectoraal overleg met hbo-opleidingen (bijvoorbeeld alle studierichtingen mbo infra met hbo civiele techniek). Op basis van samenwerking en afstemming kunnen zij tot een goede voorbereiding komen op het gebied van wiskundige basisvaardigheden die in het technisch hbo van belang zijn.

De formulering van de kennisbasis is mede afgestemd op het formele eindniveau van havo-instromers met het profielvak Wiskunde B.

Nationale Onderwijsgids

VorigeSchool moet asbestsanering betalen
VolgendeLogeren in eigen huis
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter