Comenius snelste in Scholierenveldloop

De twintigste editie van de Scholierenveldloop in Den Helder kan de boeken in als de meest zonnige. Onder het toeziend oog van meer dan 1500 toeschouwers liepen afgelopen woensdagmiddag 930 kinderen van verschillende basisscholen uit Den Helder hun 1000 meter op en rond de atletiekbaan op het Marine Sportpark.

Het 75-jarige SV Noordkop Atletiek had de zaken weer goed voor elkaar. Vanaf het eerste startschot van Peter van der Star zat de vaart er goed in. Alle acht series werden vlot achter elkaar afgewerkt, inclusief de prijsuitreiking voor de snelste vijf deelnemers in een serie.
Basisschool Comenius werd dit jaar gehuldigd als de snelste school. Op de tweede en derde plaats eindigden de basisscholen de Fontein en de Rank. Snelste atleet van de dag was Bootan Osman Bootan van de Villa Kakelbont. Hij liep de kilometer in 3.09 minuten en was daarmee een seconde sneller dan parcoursrecordhouder Bereket Rampen van de Duynvaerder in 2011.

Bij de meisjes was Isa Raadgers van De Fontein de snelste. Zij liep de kilometer in 3.30 minuten. Duchanka Kammerman (Windwijzer) en Lean Hamburg (Vogelwei) zegevierden evenals Raadgers voor het tweede achtereenvolgende jaar bij de meisjes.

Nationale Onderwijsgids

VorigeDe waarde van een diploma
VolgendeScooters gestolen van schoolplein
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter