Hbo instelling geeft onterecht diploma uit

De Stenden Hogeschool uit Leeuwarden heeft in Qatar en Zuid-Afrika bijna 260 Nederlandse hbo-diploma's uitgereikt aan studenten zonder dat zij daar ook daadwerkelijk recht op hadden, zo meldt de website Powned.
De onderwijsinspectie laat in een rapport weten dat er diverse fouten zijn begaan door de onderwijsinstelling. Voor een Nederlands diploma moet een deel van de opleiding in Nederland zijn gevolgd. Dat was geen vereiste bij de Afrikaanse vestigingen van Stenden Hogeschool.

Ook konden meerdere leerlingen gezamenlijk hun scriptie schrijven en wordt er veel minder van een student verwacht dan de wettelijke norm voorschrijft.

Nationale Onderwijsgids

VorigeSchool ontruimd na toiletbrand
VolgendeVerhalen vertellen via fotos en tekeningen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter