Studenten werken voor goed doel

Vandaag opent in het Rotterdamse Meent een restaurant met de naam 'happietaria'. Het restaurant blijft maar een maand open. De opbrengst is bedoeld voor Liberiaanse vrouwen zodat zij een opleiding kunnen volgen, zo meldt Rijnmond.nl.
Een team van zes studenten houdt het restaurant draaiende. Zij hopen in totaal 30.000 euro op te halen voor het goede doel. Zelf houden de studenten er niks aan over.

De studenten willen Liberiaanse vrouwen helpen omdat zij zich het lot van de vrouwen aantrekken. ''Er heeft tien jaar lang een burgeroorlog in hun land heeft gewoed. Hierdoor hebben twee generaties geen onderwijs genoten en hebben zij geen kans op een inkomen.'', aldus een van de vrijwilligers.

Op de menukaart van het restaurant staan Nederlandse en Liberiaanse schotels. Carola Schouten van de ChristenUnie steunt de actie. Zij is vandaag aanwezig bij de opening.

VorigeEnkel op sapjes draaien
VolgendeVerhalen vertellen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter