Maerlant Lyceum Den Haag naar wereldfinale FIRST Lego League

Leerlingen van het Maerlant-Lyceum in Den Haag zijn doorgedrongen tot de wereldfinale van de FIRST Lego League. Bij deze wereldwijde wedstrijd voor leerlingen van 9 tot 14 jaar draait het om het ontwerpen en bouwen van de beste robot van lego. De finale vindt eind april plaats in St.Louis in de VS.
Wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Dienstverlening) verraste de Haagse finalisten vandaag met een bijdrage van 2.500 euro voor de reis naar de VS: "De FIRST Lego League stimuleert jongeren bezig te zijn met techniek. De samenleving heeft grote behoefte aan technisch talent. Den Haag heeft dat talent in huis en deze wedstrijd maakt het zichtbaar. Ik ben er ontzettend trots op dat deze Haagse jongeren zich tot de besten in de wereld mogen rekenen.".

Het team van het Maerlant-Lyceum heeft de finale bereikt door in twee voorrondes hoog te scoren. Zo werden de leerlingen eerst winnaar van de regio Haaglanden en vervolgens tweede bij de Benelux-finale. Meer dan 300 scholen deden hieraan mee.

Nationale Onderwijsgids

VorigeReactie PO Raad op stakingsoproep onderwijsvakbonden
VolgendeWinnaar Beste leerwerkbedrijf en Talent van 2011 bekend
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter