Wie niet doneert wordt geroyeerd

Uit een rapport van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) is gebleken dat op liefst drie mbo-opleidingen in Flevoland studenten onder dwang geld afhandig wordt gemaakt, zo meldt Omroep Flevoland.
De organisatie heeft met het rapport deze misstanden onder de aandacht van de onderwijscommissie van de Tweede Kamer gebracht. In het zogenaamde Zwartboek Schoolkosten' worden alle Nederlandse mbo-instellingen genoemd die zich schuldig maken aan het verplichten van hun studenten een vrijwillige bijdrage te betalen.

Bij de opleiding Gezondheidszorg op Landstede Lelystad is gebleken dat studenten geacht worden jaarlijks een vrijwillige' bijdrage van 883 euro op te hoesten. Studenten van de Zorg en Welzijn van het ROC ASA in Almere worden verplicht 232 euro neer te leggen. Ook leerlingen van het ROC Flevoland maken melding van dergelijke misstanden.

Studenten die weigeren te betalen, krijgen met een deurwaarder te maken.

Nationale Onderwijsgids

VorigeVanaf groep 4 al schrijven voor de wetenschap
VolgendeStrips maken iets voor jouw lessen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter