Leerlingen nemen intrek in herbouwde school

Gisteren was een bijzondere dag voor leerlingen van basisscholen de Feniks en de Aquamarijn in de wijk Gravenburg, zo meldt OOG TV. Na meer dan een jaar lang in een noodgebouw onderwijs te hebben genoten, was gisteren het moment daar dat de leerlingen hun intrek konden nemen in het herbouwde schoolgebouw waar ze al die tijd op uitkeken.
In oktober 2010 legde een felle brand op een zaterdagochtend het schoolgebouw volledig in de as. De duizend leerlingen van de twee scholen die in het pand onderwezen werden, moesten uitwijken naar een aantal grote zeecontainers op een steenworp afstand van het oude gebouw waar tot gisteren de lessen werden gegeven.

"We zijn ontzettend blij dat we weer terug kunnen", vertelt de locatiedirecteur van de Aquamarijn. "De zeecontainers hebben we ervaren als zeer lawaaiig". Enkele maanden geleden had de nieuwe school al een nieuwe naam gekregen: De Feniks, maar gisteren konden de leerlingen eindelijk hun spulletjes overbrengen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeTwitterende scholieren moeilijk aan te pakken
VolgendeLeerlingen middelbare school doen toets over
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter