Wanneer vraag en aanbod elkaar treffen, kan er iets moois ontstaan. Zo ook in Friesland. Het ROC Friese Poort zat verlegen om geschikte stageplaatsen en busmaatschappij Connexxion probeert juist zoveel mogelijk samenwerkingsverbanden met verschillende partners in de regio te sluiten.
Het ROC in Leeuwarden heeft de grootste moeite om geschikte stageplekken te vinden voor leerlingen van de opleidingen Medewerker Toezicht en Veiligheid (MTV), Handhaver Toezicht en Veiligheid HTV en Sociaal Cultureel Werker SCW HTV-Politie. Momenteel doen twee leerlingen hun BPV (beroepspraktijkvorming) bij Connexxion, regio Noord, bij wijze van proef.

De proefperiode duurt tot december van dit jaar. Mocht dit initiatief een succes blijken, dan kunnen meerdere leerlingen hun BPV bij Connexxion opdoen. Zo heeft het ROC er een goed stageadres bij en heeft Connexxion extra handhavers tot zijn beschikking om de orde tijdens busritten te handhaven en zwartrijden zoveel mogelijk te beperken.

Nationale Onderwijsgids

VorigeBibliotheek bij basisschool in
VolgendeEerste blogposts MediaMachtig projecten online
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter