Fontysstudenten bezoeken Auschwitz

Eerstejaarsstudenten van Fontys Hogeschool Sociale Studies in Eindhoven brengen vanaf zaterdag 28 januari een bezoek aan de voormalige concentratiekampen Auschwitz en Birkenau in Polen. De reis, grotendeels door de studenten zelf georganiseerd, heeft als thema 'maatschappelijke participatie'.
In de tweede periode van het studiejaar is 'maatschappelijke participatie', en dan met name 'sociale in- en uitsluiting', het thema waar de eerstejaarsstudenten zich mee bezighouden. Ht voorbeeld van sociale uitsluiting is natuurlijk de Holocaust, vandaar het bezoek aan de voormalige concentratiekampen. Auschwitz groeide vanaf 1942 uit tot het grootste vernietigingskamp ter wereld.

Ter voorbereiding op deze reis hebben de studenten verschillende informatiecolleges gevolgd over de Holocaust en het thema sociale in- en uitsluiting. Tijdens de reis wordt onder andere ook nog de fabriek van Oskar Schindler bezocht.

Nationale Onderwijsgids

VorigeHospiteren
VolgendeKids.kennisnet.nl jouw mening telt
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter