Circa vijftig promovendi van het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam gaan van 6 tot en met 10 februari terug naar de middelbare school.
In het kader van het project Back to the future' geven zij gastlessen aan leerlingen van de onderbouw van zo'n twintig scholen in Nederland. Doel van het project: scholieren kennis laten maken met wetenschap.

"Veel jongeren zijn bang voor exacte vakken - een soort koudwatervrees. Ze realiseren zich niet wat wetenschap is, dat het grote impact heeft op het dagelijks leven en hoe leuk het is om onderzoek te doen", zegt Tassili Weehuizen van de promovendivereniging Aprove, belast met de organisatie van het project.

Leerlingen op jonge leeftijd vertrouwd maken met wetenschap, dat beoogt het project Back to the future'. Weehuizen: "Hoe jonger je in contact komt met wetenschap, des te beter je begrijpt hoe onderzoek werkt en waar het goed voor is. Belangrijk, zeker voor een land dat pretendeert een kenniseconomie te zijn."

Nationale Onderwijsgids

VorigeTablet of laptop thats the question
VolgendeNieuwe opleiding transport en logistiek in Venlo
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter