Op zaterdag 1 oktober a.s. is de aftrap van de Nationale OnderwijsWeek 2011. Tegelijkertijd wordt op die dag de Internationale Dag van de Ouderen georganiseerd en vindt de laatste dag van de Week tegen Eenzaamheid van de Coalitie Erbij plaats. Een mooi moment om een gezamenlijke inzet te starten. Leraren en leerlingen worden in het kader van de Nationale OnderwijsWeek opgeroepen aandacht te geven aan oudere en eenzame mensen in buurt en wijk.

Het project Jong voor oud v.v. betreft een oproep om oudere en eenzame mensen op te zoeken en te helpen, te ondersteunen. Dat kan al door leerlingen een kaart te laten sturen naar een oudere in wijk of buurt. Even kennismaken, vertellen wie je bent, wat je doet, de meest eenvoudige manier om oudere en eenzame mensen met jonge mensen te verbinden. Maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden om iets voor oudere en soms eenzame mensen te betekenen.

De Nationale OnderwijsWeek die voor de 9de keer wordt georganiseerd, wordt door een groot aantal scholen en schoolbesturen benut om meer van het onderwijs te laten zien en geïnteresseerden te laten 'kennis maken' met het onderwijs van heden. Activiteiten in de Week zullen van plaats tot plaats en van wijk tot wijk verschillen. Het programma van de week kent een aantal nationale onderdelen. Voor het programma van de Week verwijzen we u naar de bijlage.

Voor meer informatie: www.nationaleonderwijsweek.nl

VorigeProfessionalisering door de school zelf
VolgendeVier in Balans Monitor 2011 Computer in de klas heeft leraar nodig
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter