Live internetcollege voor scholieren

Duizenden scholieren kunnen aanstaande maandag live meedoen met het internetcollege 120 Beats per minute'.

De Universiteit Utrecht, het UMC Utrecht, het Landelijk Cordinatiepunt NLT en de Hartstichting organiseren dit college als opening van het schooljaar voor het vak Natuur, Leven en Technologie (NLT). De uitzending is van 10.00 tot circa 11.15 uur en te volgen via www.betavak-nlt.nl.

Promovenda Sanne de Jong van het UMC Utrecht neemt scholieren mee door de wereld van hart- en vaatziekten. Scholieren kunnen reageren en vragen stellen via twitter (#nlt120bpm) en email (info@betavak-nlt.nl).

Sanne vindt het spannend maar verheugt zich op het geven van het college: "Het onderwerp spreekt iedereen wel aan, denk ik. Bijna iedereen kent wel iemand die hartproblemen heeft. Maar wat is er dan precies aan de hand? En wat als iemand nou plotseling een hartstilstand krijgt?"

Twee weken geleden kreeg een aantal leerlingen van Sanne de Jong in het UMC Utrecht een reanimatiepracticum als onderdeel van de NLT-lessen over hart en vaten. "Het is best heftig als je je voorstelt dat het gaat om leven en dood. We hebben filmopnamen gemaakt, die ik op 19 september gebruik in het college."

Het schoolvak Natuur, Leven en Technologie (NLT) bestaat sinds 2007. Het wordt gegeven op havo en vwo, en is een keuzevak voor bovenbouwleerlingen met een btaprofiel. Elk jaar komen er nieuwe scholen bij met NLT.

Klik hier voor meer informatie.
Nationale Onderwijsgids

VorigeMaak je eigen Android app
VolgendeIn het diepe gegooid
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter