Veel jongeren volgen onderwijs in Nederland

In Nederland gaan relatief veel jongeren tussen de 20 en 29 jaar naar school of volgen een studie. Dit aandeel zal komende jaren verder toenemen, terwijl het in andere landen - Zweden, Denemarken en Finland - juist afneemt.

Dit is n van de conclusies uit het OESO-rapport Education at a Glance, dat vandaag is gepubliceerd. In dit rapport staan de meest recente onderwijsgegevens en trends van de OESO-landen.

Minister Van Bijsterveldt (OCW) over Education at a Glance: "Nederland presteert nog steeds goed, vooral op terreinen als de arbeidsmarktkansen voor jongeren en het gemiddelde opleidingsniveau. Toch is er ruimte voor verbetering en daar werken we de komende jaren volop aan."

Het opleidingsniveau van de Nederlandse bevolking wordt steeds hoger, net als in de andere OESO landen. In 2009 heeft 33% van de Nederlandse 25- tot 64-jarigen hoger onderwijs afgerond. Van de mensen tussen 25 en 34 jaar heeft zelfs 40% hoger onderwijs afgerond.

Hiermee ligt Nederland op het niveau van onze belangrijkste vergelijkingslanden.

Nationale Onderwijsgids

VorigeDigibord een aanwinst of een sta in de weg
VolgendeWebdocs een document vol met van alles
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter