Rutte prima toekomstperspectief mbo leerlingen

Premier Mark Rutte sprak donderdag bij de opening van het mbo-schooljaar. Op het ROC Midden-Nederland in Nieuwegein riep hij op om een einde te maken aan de 'wat mopperige en klagerige sfeer' in het middelbaar beroepsonderwijs. Dat meldt de Telegraaf.

Die sfeer zou ontstaan zijn door de hoge schooluitval en de soms slechte aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Volgens de eerste minister hebben mbo-leerlingen juist een prima toekomstperspectief.

Het kabinet wil de structuur van het mbo vereenvoudigen en vooral de nadruk op vakmanschap leggen. Rutte prees afgelopen donderdag dan ook de vakmensen in Nederland. Hij wees op de monteurs die zijn oude Saab aan de praat wisten te houden. Het leverde Rutte spontaan een onderhoudsbeurt bij het ROC Midden-Nederland op.

Rutte wees daarnaast op wat volgens hem het grootste probleem binnen het mbo is: het grote aantal opleidingen. Momenteel kunnen leerlingen kiezen uit wel 600 opleidingen.

'Je moet bijna doorgestudeerd hebben om daaruit de juiste keuze te kunnen maken,' aldus de minister president.

Nationale Onderwijsgids

VorigeStem op jouw favoriete sessies voor De Onderwijsdagen 2011
VolgendeDigibord een aanwinst of een sta in de weg
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter