Eerste diplomas Rotterdamse horecavakschool

Woensdagavond reikte minister Van Bijsterveldt van Onderwijs diploma's uit van de eerste lichting vm2-kandidaten van de Horeca Vakschool Rotterdam, zo meldt de Rijksoverheid.

Vm2 (vmbo-mbo2) is een experiment met een gentegreerde beroepsopleiding van vmbo en mbo2. Leerlingen hoeven niet over te stappen naar een andere school na het doorlopen van het vmbo. De minister feliciteerde in totaal 9 geslaagde kandidaten. Zij hebben hun mbo-2 diploma weten te bemachtigen met n jaar tijdwinst.

De kandidaten van het vm2 krijgen op n locatie les, met n pedagogisch-didactische aanpak, met een zelfde team vmbo- en mbo-docenten. Het vm2 traject is er op gericht dat leerlingen in een veilige omgeving een startkwalificatie halen (minimaal mbo-niveau 2).

Bovendien wordt de kans op voortijdig schooluitval verkleind.
Nationale Onderwijsgids


VorigeHet hbo op de schop
VolgendeVeel kleine scholen moeten dicht
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter