Het Klokhuis.nl beste Europese kinderwebsite van het jaar

Vanochtend heeft Eurocommissaris Neelie Kroes in Brussel de eerste European Awards for Best Children's Online Content uitgereikt. In de categorie 'sites voor kinderen gemaakt door professionals' wonnen de makers van HetKlokhuis.nl, de site van het gelijknamige populaire kindertelevisieprogramma van de NTR, de eerste prijs.

De jury vond HetKlokhuis.nl een site die zowel leuk, educatief als innovatief is met heel veel interessante informatie voor kinderen. Vooral het uitstekende navigatiesysteem viel op en mag een voorbeeld worden genoemd voor veel sites voor kinderen.

Anneke Dorsman, Senior Nieuwe Media van Het Klokhuis was heel blij met de eerste prijs: "Een Europese hoofdprijs. Dat doet ons als makers ontzettend goed. Het blijkt maar weer dat er waardering voor en behoefte aan kwalitatieve websites voor kinderen is. Naast de waardering in Nederland nu ook Europese complimenten waar we heel blij mee zijn".

Kwalitatieve content

De uitreiking van de Europese Awards is een initiatief van de Europese Commissie en de door haar aangewezen veilig internet centra in veertien Europese lidstaten. Het doel van de uitreiking is om meer kwalitatieve content te krijgen voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

De verkiezing voor de beste Europese kinderwebsites werd dit jaar voor het eerst gehouden. Een jury boog zich over inzendingen uit veertien Europese landen waaronder België, Italië, IJsland, Duitsland, Frankrijk, Polen, Letland en Slovenië.

Lees het volledig juryrapport, een overzicht van alle inzendingen, criteria en andere achtergrondinformatie over de awards.

Ga voor meer informatie over veilig internet naar Mediawijsheid


VorigeLessen om leerlingen mediawijs te maken
VolgendeAnimaties maken
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter