De PO-Raad heeft de Tweede Kamer een brief gestuurd over de actieplannen Leraar 2020 en Basis voor presteren. Op 21 en 23 juni spreekt de vast commissie voor onderwijs van de Tweede Kamer over deze plannen.
De PO-Raad dringt er bij de Tweede Kamer op aan dat de politiek zich in navolging van de commissie Dijsselbloem bezig houdt met wat er door het onderwijs bereikt moet worden. Ze moeten het vertrouwen in het onderwijsveld hebben dat scholen en schoolbesturen de verantwoording nemen voor hoe de resultaten bereikt moeten worden.
De PO-Raad pleit verder voor een gedeelde verantwoordelijkheid voor de leraren en schoolbesturen voor de bekwaamheidseisen, de kwaliteitscriteria voor nascholing en de eisen voor (her)registratie.
Hoewel de PO-Raad de uitgangspunten van het plan Basis voor presteren ondersteunt, zetten wij in de brief een aantal kritisch kanttekeningen bij het plan. Zo denkt de PO-Raad graag mee over het beter benutten van goede voorbeelden. De PO-Raad is bereid de procesregierol op zich te nemen ten dienste van de schoolbesturen, opdat zij zich versterkt weten in hun eigenaarschap van het leveren van maximale onderwijskwaliteit voor hun leerlingen.
Lees de volledige brief aan de Tweede Kamer

VorigeDe Grebbe beste basisschool van Nederland
VolgendeLessen om leerlingen mediawijs te maken
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter