Dat beslis jij!

Uit een overweldigend aantal van 1.150 ingezonden verhalen, gedichten, theaterteksten, reisverhalen en songteksten koos een vakjury 25 finalisten. De jonge schrijvers maken tijdens de grote finale op zondag 19 juni kans op de titel Winnaar Write Now! 2011 en de Dagblad De Pers Publieksprijs. Vanaf 1 juni stellen de finalisten zich aan je voor in Dagblad De Pers en op Writenow.nu. Lees de finaleteksten en beslis mee welke finalist de publieksprijs verdient!

De hoofdprijs van Write Now! 2011 bestaat uit een MacBook ter waarde van 1.500, een masterclass van uitgeverij Augustus, een blog-contract bij Spunk.nl en optredens tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival, De Nachten in Antwerpen en Wintertuin in Arnhem of Nijmegen. De publieksfavoriet wordt gepubliceerd in Dagblad De Pers.

Finaleweekend 18 en 19 juni
Op 18 juni verzamelen de finalisten voor een besloten programma. In café Engels nemen zij deel aan een workshop tekstschrijven met Vrouwkje Tuinman, vervolgens wordt Ongehoord Rotterdam met internationale dichters van Poetry International bezocht. Het avondprogramma bevat een bezoek aan reizend theatergezelschap De Parade in het Museumpark. Zondag 19 juni start in Hotel New York waar een workshop presentatietechniek door Oscar Kocken de finalisten klaarstoomt voor de middag. Vanaf 15.00 uur vindt de grote finale plaats in De Gouvernestraat in Rotterdam, voor publiek gratis toegankelijk. In het programma staan de finalisten centraal. Optredens zijn er van Ester Naomi Perquin en Tjeerd Bomhof (liedjes van Dazzled Kid in aangepaste setting). De visuele en muzikale verzorging is in handen van VJ Candy en DJ Optimus.

Jury
De finalejury van Write Now! 2011 bestaat uit voorzitter Delphine Lecompte (won de C. Buddingh'-prijs voor haar poëziedebuut De dieren in mij), Erik Brus (eindredacteur literair tijdschrift Passionate Magazine), Catarina Aimee Dahms (hoofdredacteur jongerenblog Spunk), Dirk Koppes (chef cultuur Dagblad De Pers), Tilly Hermans (uitgever Augustus), Mat Meijs (secretaris BNG Cultuurfonds) en Niña Weijers (winnaar Write Now! 2010).

Kweekvijver van jong talent
Write Now! is met 18 voorronden in Nederland en Vlaanderen de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren tussen 15 en 24 jaar van het Nederlands taalgebied. Write Now! wordt steeds vaker opgemerkt door landelijke uitgeverijen. Met de titel op zak worden deuren geopend die anders dicht bleven. De wedstrijd bracht successen aan het licht als Maartje Wortel (met Dit is jouw huis won zij de Anton Wachterprijs 2010), Raoul de Jong (inmiddels auteur van zes boeken bij uitgeverij Augustus en Rothschild & Bach) en Ernest van der Kwast (voor zijn meest recente roman Mama Tandoori won hij de Dioraphte Jongerenliteratuur Publieksprijs.www.writenow.nu

#writenow2011

VorigeOnafhankelijk kenniscentrum huisvesting blijft broodnodig
VolgendeMobieltjesbeleid op scholen ware chaos
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter