Test je mediawijsheid in mediawijsland

De kidssite van Kennisnet is uitgebreid met het mediawijsland. Hier kunnen leerlingen hun ict-vaardigheden verbeteren en met een quiz testen hoe mediawijs ze zijn. Met het mediawijsland bieden we jou handvatten om jouw leerlingen mediawijzer te maken.

De quiz

De quiz bestaat uit veel interactieve vragen over mediawijsheid. Leerlingen kunnen dit tegen elkaar spelen, maar het kan ook klassikaal gespeeld worden op het digibord. Wekelijks is er een mediawijze prijs te winnen en de leerling met de allerhoogste score wint een workshop Games maken voor de klas.

In de klas

Het mediawijsland biedt een aantal mogelijkheden om het thema in de klas te bespreken. De vragen van de quiz kunnen klassikaal behandeld worden, iedereen leert zo van de antwoorden. En ook de stelling van de week is een goed uitgangspunt om het gesprek met de klas aan te gaan. Het mediawijsland is goed te gebruiken op het digibord, maar je leerlingen kunnen er ook zelfstandig mee aan de slag.

Meer informatie over hoe je als leerkracht het mediawijsland kunt inzetten


VorigeZin in een quiz
VolgendeWetsvoorstel verzelfstandiging dislocaties naar de Kamer
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter